AMSTERDAM - De grote Motown legende Smokey Robinson, door Lou Reed zelfs uitgeroepen tot de grootste nog levende poëet, zal maandag 2 juli a.s. een optreden verzorgen in het hoofdstedelijke Paradiso.

Met een vette band, waarin zelfs strijkers niet ontbreken, zal hij een dwarsdoorsnee van zijn eigen songs en een flink aantal standarts (zoals te horen op zijn laatst verschenen album 'Timeless Love', ten gehore brengen.

Miracles

Geboren in Detroit was Smokey Robinson met zijn muzikale hart de man die Berry Gordy inspireerde Motown te beginnen. Hij was gelijk, samen met zijn Miracles, de eerste die ook de hits voor Motown scoorde.

En hij scoorde niet alleen zelf grote hits met zijn zelf geschreven songs als 'Shop Around','Track Of My Tears', 'You've Really Got A Hold On Me','Tears Of A Clown' en Going To A Go-Go' maar schreef ook grote hits voor The Temptations, Mary Wells en Marvin Gaye. Als dank voor zijn noeste arbeid en inzicht in kwaliteit werd hij door Gordy aangesteld als vice president van Motown.

Solo

Na het opheffen van The Miracles ging Robinson solo en bleef met 'Just To See Her', 'Quiet Storm' en 'Cruisin' grote hits scoren. Ook zijn albums verkochten verdienstelijk en de vele concerten die hij gaf waren steevast uitverkocht.

Tot de overname van Motown, begin de jaren 90, bleef hij vice president. Tegelijk met het spirituele (lees:godsdienstige) album 'Food For The Spirit' bracht hij in 2004 een nieuw soulfood merk 'The Soul Is In The Bowl' op de markt.

Zijn versie van soul en eten bleek zo aan te slaan dat elke supermarkt in Amerika het nu verkrijgbaar heeft. Met het dit jaar verschenen album 'Timeless Love', een album vol American standarts, zette hij een nieuwe standaard in cover albums. Het album werd overladen met (terechte) geweldige recensies en plaatste Robinson in een keer terug in de voorste linie van de popmuziek.

Paradiso

Op het podium zal op 2 juli een vette band staan. Er zijn zelfs strijkers aanwezig! De shows die reeds in Amerika werden gegeven werden door alle kranten en magazines met grote lof geprezen. Reikhalzend werd er uitgekeken tot hij ook Europa zou gaan aan doen.

Eenmalig zal Robinson nu dus op 2 juli een show geven in Paradiso, Amsterdam. De kaartverkoop is reeds gestart dus wees er snel bij om deze legende (en met legendes weet je maar nooit hoe lang ze nog onder ons zijn) nog een keer te zien.