AMSTERDAM - Over een maand, moet ligt Planet Earth in de winkels, het nieuwe album van Prince. Hierbij is het meest opvallende nieuws dat Wendy & Lisa weer van de partij zijn.

Jarenlang waren de dames vaste leden van de begeleidingsband van Prince, totdat na het album Sign 'O The Times de wegen van de zanger en de dames scheidden.

Op Planet Earth doen de twee dames echter weer volop mee. Als voorproefje van het album verschijnt binnenkort de single Guitar, een nummer dat al een tijdje te downloaden was op een van de websites van Prince.

Shows

Planet Earth komt precies op tijd voor de in totaal 21 shows die de zanger deze zomer zal gaan geven in Londen. Hiervan zijn onlangs de laatste zes data bekend gemaakt: 24 en 25 augustus en 6, 16, 20, 21 september. De kaarten voor deze gaan aanstaande vrijdag in de verkoop.

Overigens worden de geruchten steeds hardnekkiger dat Prince na zijn shows in Londen toch nog wat optredens op het Europese vasteland gaat doen. Hierbij is de kans groot dat hij in oktober ons land aandoet.

Planet Earth komt uit op 16 juli.