Naast zijn carrière als rapper in het duo Outkast is Andre 3000 ook actief als acteur. Zo zal hij in de film Sammy And Kim de rol spelen van Sammy Davis Jr.

André Benjamin, zoals hij eigenlijk heet, speelde al vaker mee in films, waarvan Be Cool, Four Brothers en Charlotte's Web de bekendste zijn, maar we kennen hem vooral van het duo dat hij samen met rapper Big Boi vormt: Outkast. Met hits als Miss Jackson en Hey Ya! Liet Outkast blijken tot een van de meest eigenzinnige hiphopacts ooit te horen.

De muziek staat nu echter op een lager pitje want Benjamin is op dit moment bezig met maar liefst drie filmprojecten, waaronder dus Sammy And Kim over het leven van de eigenzinnige entertainer en Rat Pack-lid Sammy Davis Jr. Het verhaal zal zich focussen op Davis' controversiële relatie met Hitchcock-actrice Kim Novak.

De andere twee films zijn Battle In Seattle en Semi-Pro. Op muzikaal gebied is Andre 3000 de laatste tijd vooral actief als gastrapper in remixes van collega's als UGK, Rich Boy en Devin the Dude.