NIJMEGEN - Het dondert als de Rolling Stones vrijdagavond om klokslag negen uur beginnen met hun concert in het natgeregende Nijmeegse Goffertpark. Het is niet onweer dat voor het lawaai zorgt, met het vuurwerk dat bovenop het podium de lucht in gaat.

Het concert, onderdeel van de 'Bigger Bang' wereldtoernee van de Britse rockers, kon niet toepasselijker van start gaan. Tot een half uur voor aanvang onweert het boven Nijmegen en komt het water met bakken naar beneden. De Goffertweide verandert in korte tijd in een zompige modderpoel.

Regenjassen

Het voorprogramma van Van Morrison moet door de regen worden gestaakt. Veel concertgangers hullen zich in regenjassen en onder plastic zeilen tegen de regen. Op de Goffertweide zijn overigens nog veel lege plekken te zien. Al langer was bekend dat de kaartverkoop van het concert moeizaam verliep. Eén kaartje kostte 85 euro.

Ook Mick Jagger is zich bewust van de weersomstandigheden en komt het podium op in een regenjas. Al na het openingsnummer Start Me Up verdwijnt de jas. De zanger verwelkomt het publiek in redelijk verstaanbaar Nederlands. Ook merkt Jagger op dat het de derde keer is dat de Stones in Nijmegen spelen.

"Dit is al de tweeëntwintigste keer dat ik ze zie", laat een oudere Stonesfan luidkeels weten. Vlak naast hem staan twee kinderen met hun ouders naar Jagger en zijn maten te kijken. "Het is hun eerste keer", beaamt de vader.

Adem

Gaandeweg het concert laten de Stones zien dat ze het spelen niet zijn verleerd, al valt op dat ze tussen de nummers door ruim de tijd nemen om op adem te komen. De grote hits bewaren ze voor het laatst.

De hele avond blijft een dreigende lucht boven Nijmegen hangen en af en toe laat de bliksem zich zien. Het publiek heeft er nauwelijks erg in. De grootste knallers staan immers op het podium.

Rolling Stones Nijmegen