NIJMEGEN - Bezoekers van het concert van de Rolling Stones vrijdag in Nijmegen kunnen op het concertterrein gratis water krijgen. De organisatie zal de concertgangers regelmatig waarschuwen dat zij in verband met de benauwde warmte regelmatig moeten drinken bij de extra watertappunten die vrijdagmorgen zijn aangelegd.

Dat heeft Wibo Wijnhoven, officier van dienst van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR), vrijdag gezegd. De medische posten op en rond het terrein zijn geïnstrueerd dat zij goed moeten letten op verschijnselen die te maken zouden kunnen hebben met een vochttekort of warmtestuwing.

Weerkundigen verwachten vrijdagmiddag temperaturen van boven de 30 graden; bij aanvang van het concert vrijdagavond zal het nog ongeveer 28 graden zijn.

Kamperen

De eerste liefhebbers van de wereldberoemde rockband kampeerden in de nacht van donderdag op vrijdag al in het Goffertpark. Sinds vrijdagmorgen zijn de rijen voor de geblindeerde toegangshekken gegroeid.

Ook in de wachtrijen zijn water en waarschuwingen uitgedeeld. EHBO'ers moesten al regelmatig in actie komen om flauwvallers te helpen.

Schaduw

Op de Goffertweide staan hier en daar groepjes bomen. Bezoekers worden geadviseerd regelmatig de schaduw op te zoeken.

Het terrein kan 60.000 mensen herbergen, maar het concert is niet uitverkocht. In het voorprogramma staan Daniel Lohues en Van Morrison.