Luka Bloom, de Ierse singer-songwriter, zal speciaal ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe cd Tribe op zondag 17 juni een akoestisch concert geven in de Amstelkerk, de enige houten kerk in Amsterdam.

Het concert wordt georganiseerd door zijn nieuwe platenlabel V2 Records in samenwerking met de popspeciaalzaakketen Plato. Kaarten voor dit concert zijn niet te koop. Mensen die het album reserveren bij Plato kunnen zich inschrijven voor het intieme concert. Uit de inschrijvingen worden uiteindelijk de gelukkige winnaars geloot die 2 vrijkaarten krijgen.

Luka Bloom heeft een indrukwekkend ouvre opgebouwd, een carriere die inmiddels twintig jaar bestrijkt. Met Riverside trad Luka Bloom destijds toe tot de eredivisie van singer songwriters, sindsdien heeft hij vele prachtplaten gemaakt en is hij met regelmaat te zien op de Nederlandse podia.

Fiets

Nog niet zo lang geleden stond hij voor een uitverkocht Carré. Ook verwierf hij faam door midden jaren 90 op zijn fiets het podium van Pinkpop te betreden en daar onder andere zijn versie van LL Cool J's I Need Love te vertolken.

Eind jaren '90 besloot Luka Bloom meer het heeft in eigen hand te nemen, platen werden voornamelijk in eigen beheer uitgebracht, met Tribe doorbreekt Luka Bloom dit patroon. Tribe is een nieuw hoofdstuk voor Luka bloom en tevens zijn eerste album dat in de benelux door platenmaatschappij V2 wordt uitgebracht.

Op Tribe heeft Luka samengewerkt met Simon O'Reilly die de plaat mede produceerde en ook gedeeltelijk met Luka heeft geschreven. Op het titelnummer is Blooms zoon Robbie te horen, hij neemt in dit nummer de achtergrond zang voor zijn rekening.

Overige concertdata zijn:

17-10-07 Oosterpoort Groningen
18-10-07 013 Tilburg
19-10-07 Lantaren/Venster Rotterdam
21-10-07 Paradiso Amsterdam
24-10-07 Paard Den Haag
25-10-07 Patronaat Haarlem
26-10-07 Odeon Zwolle
28-10-07 Tivoli Utrecht
29-10-07 De Harmonie Leeuwarden