In samenwerking met de website Artist In Residence verschijnt er een prachtig boekwerk van de IJslandse band Sigur Rós. Hiervan is ook een gelimiteerde versie beschikbaar met daarin alle albums van de band op vinyl.

Artists In Residence is een project waarbij Sigur Rós een jaar werd gevolgd tijdens de tournee om hun album Takk te promoten. Hierbij werden regelmatig gesprekken gevoerd met de band en foto’s gemaakt.

Deze interviews en foto’s zijn gebundeld in een prachtig vormgeven boekwerk van 32 pagina’s. Dit alles onder de naam “In A Frozen Sea, A Year With Sigur Rós”.

Vinyl

Tevens verschijnt er in een gelimiteerde en genummerde oplage van 5000 stuks een luxe versie van het boek. Hierbij zijn de albums Ágætis Byrjun, (), en Takk op vinyl toegevoegd.

Als bonus zit er ook nog een vinylversie van de single Smaskifa bij. In totaal zijn dat 7 LP’s die allemaal in een speciaal ontworpen hoes zitten. Als verrassing zijn 50 exemplaren van dit prachtige collectors item ook nog eens gesigneerd door de band.

Deze edities zullen willekeurig naar fans over de wereld worden verzonden.

Meer informatie is te vinden op de website van Artists In Residence, waar tevens ook de muziek van Sigur Rós te beluisteren is en waar je natuurlijk de beide versies van dit project kunt bestellen.