Als er iemand niet om inspiratie verlegen zit, is het Ryan Adams wel. De singer/songwriter beschikt over zodanig veel energie dat hij met gemak meerdere albums per jaar maakt. En zelfs dan blijft er nog veel op de plank liggen.

Om een inhaalslag te maken verschijnt daarom later dit jaar een box met daarin materiaal dat hij nooit eerder uitbracht.

Naast heel live-nummers zal de collectie ook de albums 48 Hours, The Suicide Handbook en Bedhead bevatten. Al deze platen waren allemaal al helemaal af, maar aangezien de platenmaatschappij al meerdere cd’s van Adams uitbrengt zijn deze blijven liggen.

Regulier

De muziek op de box is trouwens allemaal regulier Ryan Adams-materiaal zoals de fans van hem gewend zijn en zal dus geen nummers bevatten van de albums die hij voor de grap op zijn website heeft geplaatst. Hierop is de zanger onder meerdere schuilnamen onder andere als rapper te horen.

Gedichten

Wel zullen er op de box enkele nummers staan die de zanger opnam voor het album Easy Tiger, maar deze plaat niet hebben gehaald. Easy Tiger zal aan het einde van deze maand moet verschijnen.

Volgens Adams zal Easy Tiger anders klinken dan wat we van hem gewend zijn. In een interview verklaarde hij dat het een verzameling gedichten is, die ondanks dat hij ze zelf heeft geschreven niet aanvoelen als de zijne.