Volgende week kun je maar moeilijk om The Pigeon Detectives heen. Het vijftal uit Leeds geeft in vijf dagen tijd maar liefst zeven optredens in Nederland.

Tijdens eerdere optredens in ons land, als voorprogramma van Kaiser Chiefs en op London Calling liet de band al zien te horen tot een van de meest opwindende live-acts van dit moment.

Op woensdag 6 juni begint het allemaal in Groningen. Om 16.00 uur geeft The Pigeon Detectives daar een optreden in platenzaak Plato (Oude Ebbingestraat 41/43) en 's avonds staat de band in Vera.

Radioshow

Een dag later reist de groep even op een neer naar Frankrijk voor een radioshow om op vrijdag 8 juni weer in Nederland neer te strijken. In Utrecht om precies te zijn waar The Pigeon Detectives om 16.00 uur een akoestisch optreden geeft in platenzaak Plato (Steenweg 13). 's Avonds speelt de band in de Ekko.

Op zaterdag 9 juni is The Pigeon Detectives te zien op het Music In My Head festival in Den Haag en op zondag 10 juni in de Effenaar in Eindhoven. Op maandag 11 juni komt de Nederlandse clubtour ten einde in de Melkweg in Amsterdam.

Debuut

Het debuutalbum Wait For Me, dat sinds deze week in de winkels ligt, gaat in Engeland zeer waarschijnlijk in de Top 5 binnenkomen.

In de Engelse i-Tunes winkel staat Wait For Me op nummer 2. In Nederland is het nog niet zover, maar het heeft er alle schijn van dat ook ons land binnen korte tijd massaal gaat vallen voor The Pigeon Detectives.

Download hier het nummer Mislead, dat niet op het album staat.

En bekijk hier de videos van Romantic Type:

  en I’m Not Sorry