The Scene gebruikt voor hun comeback een vaker gebruikte truc, namelijk een aantal nummers in een nieuw jasje steken. Hiermee probeert de band te laten horen anno 2007 nog steeds een van de beste Nederlandstalige rockbands te zijn.

Dat laatste is zeker waar, vanaf de eerste tonen is 2007 een feest der herkenning. De nummers blijven tijdloos en ijzersterk, de band is nog steeds lekker strak en de herkenbare stem van Thé Lau doet vervolgens de rest.

Bij een aantal nieuwe nummers zal in eerste instantie alleen voor degenen die het origineel goed kennen het verschil opvallen. De nummers zijn vooral wat kaler gearrangeerd, dit om nog meer het live-gevoel op te roepen, want op het podium is The Scene op zijn allerbest.

Sarah Bettens

De grootste verschillen op de plaat zitten vooral in het feit dat bij de grootste hits gekozen is voor een gastzanger in het nummer. Blauw is een duet geworden met K's Choice's Sarah Bettens. Zij kan natuurlijk prima zingen, maar door er een duet van te maken blijft er wel weinig over van de kracht van de prachtige tekst over een man die dronken huiswaarts keert.

Barman

Ook de gastrol van Paskal Jakobsen van Bløf voegt niet heel veel toe, als klinkt het nummer muzikaal wel beter dan ooit. Dan doet Tom Barman het beter in Rigoreus. Barman's bijzondere stem, die in het Nederlands wel wat weg heeft van Henny Vrienten, maakt het allermooiste nummer van The Scene nog mooier en dat is een knappe prestatie.

Als toetje zijn er daarnaast ook nog een twee nieuwe nummers: Alkmaar en Meisje van de Dromen. Beide nummers werden door Thé Lau al eens uitgevoerd tijdens zijn solo-optredens, maar op deze cd blijkt dat ze prima passen tussen het repertoire van The Scene. De tekst van Alkmaar is een gedicht van Neeltje Maria Min, dat door de band goed op muziek is gezet. Meisje van de Dromen is wat lichtvoetiger en is net niet bijzonder genoeg tussen alle bekende nummers op de rest van het album.

Verzameling

Met 2007 is The Scene weer helemaal terug en krijgen we meteen zin om een concert van de band te bezoeken, al moet wel gezegd worden dat de cd niet heel veel toevoegt aan de eerdere albums van The Scene. Alle nieuwe versies klinken best lekker, maar niet vreselijk anders. Je zou 2007 daarom vooral kunnen beschouwen als een leuke verzameling van deze uitstekende liveband. Liever hadden we een album gezien met allemaal echt nieuwe nummers. De nieuwe versies hadden dan mooi op een bonus-cd gepast.