Tussen alle internationale acts was de allerbeste band afgelopen weekend op Pinkpop de Utrechters C-Mon & Kypski. Ook schoenenfabrikant Nike is fan van de band, want de heren mochten voor het sportmerk een eigen sneaker ontwerpen.

Het resultaat is de Nike Dunk Low Premium SB - C-Mon & Kypski en deze zal internationaal uitgebracht worden. De letters SB in de naam van de schoen staat voor skateboard.

Skaters

Simon en Thomas, die samen de spil van de band vormen zijn beiden dan ook fanatieke skaters. Daarnaast is de muziek van de C-Mon & Kypski veelvuldig te horen in Nederlandse skatevideos en DJ-en de heren regelmatig bij skateboardwedstrijden.

Toen Nike het tweetal uitnodigde om een skateschoen te ontwerpen, twijfelden ze geen moment. De schoen, een bewerkte versie van een oud basketbalmodel, is uitgevoerd in zwart en groen. Deze kleuren zijn ook gebruikt in het artwork van het laatste album van de band, Where The Wild Things Are.

Binnenin de schoen, op de inlegzool, is het oude logo van de band te zien. Op deze manier zit de schoen vol met grappige verwijzingen, met als meest bijzondere gimmick een muziekgolf op de zijkant van de schoen. Deze golf is een visualisatie van een speciale track die C-Mon & Kypski voor deze gelegenheid maakten.

Deze track is vanaf 7 juni te downloaden op de site van de band. Op die dag zal de schoen ook officieel worden gelanceerd in skateshop E-Zone in Utrecht.