AMSTERDAM - Een piano die door John Lennon is gebruikt op de avond dat hij werd doodgeschoten is te koop. Hij wordt voor 279 duizend euro te koop aangeboden op de website The Moments in Time Memorabilia. Volgens de site behoorde de piano tot de favoriete voorwerpen van Lennon. Hij zou er zelfs zo aan verknocht zijn geweest dat het instrument mee moest naar elke studio waar hij opnamen maakte.

De piano was eigendom van de Record Plant Recording Studios in New York, waar Lennon in 1971 zijn album 'Imagine' opnam. Ook Don McLean en Bob Dylan zouden erop gespeeld hebben. Sinds de sluiting van de studio in 1990 was het instrument opgeslagen.

Enkele uren voor Lennon werd neergeschoten door de geobsedeerde fan Mark Chapman zou hij nog op de piano hebben gespeeld. Eerder die dag had de rocker nog een album voor Chapman gesigneerd, dat nu ook te koop wordt aangeboden. Verder kan worden geboden op de handtekening die Lennon gaf aan een medewerker van de studio. Dat was vermoedelijk het laatste dat hij ooit heeft geschreven.