Precies een jaar na het uitkomen van ‘Never Mind The Bollocks’ van The Sex Pistols startte met ‘Real Life’ van het eveneens uit Londen afkomstige Magazine de postpunk.

Het fenomenale debuut bleek de basis voor een onstuimige carrière waarin nog drie albums plus een liveplaat zouden uitkomen. De allereerste single ‘Shot By Both Sides’, het geweldige ‘The Light Pours Out Of Me’, het mysterieuze ‘Motorcade’ en het emotievolle ‘Parade’ waren de songs die op de eerste lichting fans grote indruk maakten.

Nu ligt het album in een fraai ge-remasterde versie met extra tracks in de winkels. Na bijna dertig jaar staat de ongelooflijke kwaliteit van het album nog steeds overeind. Direct bij de opener ‘Defenitive Gaze’ wordt de luisteraar gegrepen door die nerveuze sound en die fascinerende vocalen van voorman van Howard Devoto.

Buzzcocks

Devoto was bekend geworden door samen met Pete Shelley The Buzzcocks op te richten en deze reeds na het uitkomen van hun eerste EP ‘Spiral Scratch’ te verlaten. De EP markeerde, doordat deze een volledig in eigen beheer uitgebrachte plaat met van Devoto’s vader geleend geld betrof, het begin van het do-it-yourself principe.

Devoto zette daarna met getalenteerde muzikanten Magazine op. Gestart in de punk, waarbij de energie en niet de techniek bovenaan stond, zag Devoto in Magazine een band waarbij zijn muzikale invloeden David Bowie, Can, Stooges, Roxy Music zouden samenkomen.

Extra’s :

Een lekker felle singleversie van ‘Shot By Both Sides’ en de erg fijne b-side ‘My Mind Ain’t So Open Yet’. Ook de geflopte tweede single ‘Touch & Go’ en hun meer dan overtuigende versie van ‘Goldfinger’ (van James Bond fame) zijn aan deze cd toegevoegd.