De meest eigenzinnige rockzanger van deze tijd en een electronica-pioneer uit Oostenrijk die samen een concert geven, dat moet wel iets bijzonders opleveren. Zondag 3 juni zullen de heren een muzikaal duel aangaan op het podium van de Amsterdamse Melkweg.

Van te voren valt niet echt te raden, hoe dit uit zal pakken, maar wie graag de muzikale grenzen opzoekt doet er goed aan dit concert te bezoeken.

Legendarisch

Afgaande op de eerdere concerten waarbij Mike Patton een muzikaal gevecht aanging met andere muzikanten zijn zacht gezegd legendarisch te noemen.

Zo was de zanger, die in de jaren 90 roem vergaarde met Faith No More, al eens samen te zien met 's werelds beste human beatboxer Rahzel en ging hij met zijn project Fantômas de muzikale strijd aan met topdrummer Dave Lombardo (bekend van Slayer). Dit leverde in beide gevallen een zeer boeiend resultaat op.

Electronica

Na hiphop en metal is nu dan de experimentele electronica aan de beurt. Christian Fennesz is vooral bekend om de ingenieuze sample-techniek met de naam 'granular synthesis'.

Hierbij worden samples in stukken van enkele miniseconden gehakt, waarna door middel van allerlei beïnvloedbare instellingen een soundscape ontstaat van al die kleine stukjes muziek.

Het resultaat hiervan is zeer bijzonder. Vooral als hij zijn technieken loslaat op de vocale alleskunner Mike Patton.

De kaartverkoop voor deze bijzondere avond is al begonnen.