ROTTERDAM - Bijna twintig jaar nadat de groep bekendmaakte te willen stoppen, waren ze er weer. De populaire meidengroep Dolly Dots is als herboren. Ahoy stond vrijdagavond vol mensen die zich weer even in de jaren tachtig wanen, alleen dan zonder schoudervullingen en getoupeerd haar.

De 'Dots' geven drie concerten in Rotterdam, waarvan vrijdag het eerste. Bij 'De vrienden van Amstel Live' in januari in Ahoy trad de groep voor het eerst na bijna twintig jaar weer samen op.

Toen gingen de danspasjes niet altijd helemaal synchroon. Angéla Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer, Ria Brieffies en Angela Groothuizen hebben inmiddels maanden gerepeteerd om die weer onder de knie te krijgen.

Hits

Ook hun oude hits hadden ze weer uit de kast gehaald. Meezingers als Radio, S.T.O.P., Do Wah Diddy Diddy, Love Me Just A Little Bit More, She's a Liar en What A Night stonden allemaal op het programma.

Zij stonden niet alleen op het podium. Cabaretier Richard Groenendijk, presentatoren Mike Starink, Danny Rook, Jeroen Kijk in de Vegte en visagist Leco van Zadelhoff zongen Tell It All About Boys, de eerste hit van de groep.

Solonummer

Brainpower stond ook nog even op het podium in een bomvol Ahoy. Esther Oosterbeek, die enkele jaren geleden een hersenbloeding kreeg, zong een solonummer. Volgens Ria Brieffies had ze er bijna niet meer gestaan.

De zangeressen genoten met volle teugen. "We hebben jullie gemist", aldus Angela Groothuizen.

Succes

De Dolly Dots, opgericht in 1979, is de bekendste meidengroep die Nederland heeft gekend. Zij braken internationaal door. De vrouwen besloten in 1988 te stoppen wegens teruglopend succes.