ROTTERDAM - De tweede editie van de Operadagen Rotterdam begonnen vrijdag onder meer met een uitvoering in de tuin bij wethouder Orhan Kaya. Het was het eerste van de vele huiskamerconcerten die tijdens de tiendaagse Operadagen worden gegeven.

Operazangeres Ruth Codinal Palacio verzorgde verschillende recitals voor een publiek dat voornamelijk uit 'de ambassadeurs van de laaggeletterheid' bestond. Van de 97.000 Rotterdammers met een taalachterstand is een derde autochtoon.

De 'ambassadeurs' van deze groep hebben deelgenomen aan cursussen en hiermee hun taalachterstand achter zich gelaten. Wethouder Kaya heeft hen bij hem thuis uitgenodigd om zijn waardering voor deze groep uit te spreken.

Op straat

De Operadagen Rotterdam duren tot en met 3 juni. In de hele stad zijn voorstellingen te zien, niet alleen in de theaters, maar ook op straat tussen het winkelend publiek.

De locatievoorstellingen Stad van Verlangen spelen zich af op verschillende industriële locaties op Rotterdam-Zuid. Voor de huiskamerconcerten konden alle Rotterdammers zich opgeven.

De enige voorwaarde is dat de bewoners een goed gestemde piano in huis hebben.