Op 30 juni aanstaande is er weer een editie van de openlucht-editie van Techno-festival Awakenings. Omdat volgens eigen zeggen de vele zwarthandelaren de organisatie een doorn in het oog is, heeft men de reguliere kaartverkoop stopgezet en zijn er alleen nog online tickets te koop.

Wie nog een kaartje wil hebben, moet dus snel zijn en dat bovendien doen via internet. Naast de woekerprijzen die handelaren op internet vragen, blijken er op die manier ook veel valse kaarten in omloop te zijn. Bij de editie van Awakenings afgelopen april bleken er honderden mensen gedupeerd te zijn, omdat ze een vals kaartje hadden gekocht.

Remedie

De organisatie van Awakenings denkt met het e-ticket een goede remedie te hebben gevonden. Of zoals ze het zelf zeggen: "wie koopt er nu een geprint A4'tje van een onbekende?".

Het Awakingsfestival is op 30 juni op het festivalterrein in Spaarnwoude en duurt van half elf 's morgens tot middernacht. Enkele publiekstrekkers zijn dit keer onder andere Green Velvet, Richie Hawtin, Dave Clarke en Adam Beyer.