NIJMEGEN/BRUSSEL - De belangstelling voor de aanstaande concerten van de Rolling Stones valt erg tegen. Voor het concert op 8 juni in het Goffertpark in Nijmegen worden al volop afgeprijsde kaartjes aangeboden op internet.

Voor het optreden drie dagen eerder in Werchter in België zijn nog maar 20.000 kaartjes verkocht, nauwelijks een derde van de totale capaciteit.

In het Goffertpark is plaats voor 60.000 fans van de rockband. Organisator Mojo Concerts denkt echter niet dat alle kaarten verkocht zullen worden. Mojo rekent op zo'n 40.000 bezoekers.

Plaatsen

Toen de Stones twaalf jaar geleden in Nijmegen optraden, was het concert in een mum van tijd uitverkocht. Maar toen was de wereldberoemde band lange tijd niet in Nederland geweest. Sindsdien zijn de Rolling Stones geregeld op verschillende plaatsen in het land live te zien en te horen geweest.

Internet

Officiële kaartjes voor het Nijmeegse concert kosten 89,95 euro. Maar op diverse internetpagina's worden al kortingen van 30 en 40 procent aangeboden. Veel kaartverkopers verwachten dat de kaartjes nog goedkoper zullen worden.

In de verwachting dat er een run op kaartjes zou ontstaan, hebben sommigen grote partijen gekocht en die dreigen ze nu niet kwijt te raken. Op 8 juni zullen er ook zeker kaartverkopers in het park lopen, denkt de organisatie.

Vlaanderen

Ook Vlaanderen loopt niet echt warm meer voor de Rolling Stones. De organisatie verwacht dat de wei van Werchter uiteindelijk maar voor de helft gevuld zal zijn, meldde de Vlaamse krant De Morgen woensdag.