De in de jaren 90 befaamde triphop-band Portishead heeft vandaag hun eerste concert in tien jaar aangekondigd. Tevens heeft de band bekend gemaakt te werken aan nieuw materiaal.

Op de MySpace van de band valt te lezen dat ze zullen optreden op een festival met de naam All Tomorrow's Parties Nightmare Before Christmas.

Deze zal plaatsvinden van 7 tot en met 9 december in het Britse Minehead. De show is hun eerste show in tien jaar, als we tenminste een geheim concert afgelopen februari in Bristol even niet meerekenen.

Triphop

Portishead brak in 1994 door met het album Dummy, dat gerekend kan worden tot het beste album uit het in die tijd zeer geliefde triphop-genre (waar ook Massive Attack en Tricky deel van uit maakten).

Vooral de singles Glory Box en Sour Times zijn klassiekers in het genre. Daarna volgde nog een titelloze opvolger en een live-album, waarna het stil bleef rondom de band. Gelukkig was de muziek nog vaak te horen , talloze films en commercials maken nog steeds gebruik van de filmische muziek van Portishead.

Bekijk hier een fenomenale live-versie van Glory Box.