Iedereen dacht altijd dat Syd Barrett een armoedig bestaan leidde, maar niets is minder waar. Uit zijn vorige week openbaar gemaakte testament blijkt dat hij zijn familie 1,7 miljoen pond nalaat.

Dit bedrag werd verdeeld onder zijn broer Alan, die het grootste deel kreeg, en nog drie andere broers en zussen. Zijn zus Rosemary, die de laatste jaren voor de vorig jaar overleden muzikant zorgde, krijgt ook nog de opbrengsten van zijn huis en een veiling van persoonlijke eigendommen.

Verder blijkt uit de papieren dat de toestand van Barrett zo was verslechterd dat zijn broer Alan het financiële bewind van de muzikant voerde.

Pink Floyd

Syd Barrett was in de jaren zestig een van de oprichters van Pink Floyd en was in die tijd ook de belangrijkste schrijver van de band. In 1968 besloot hij de band te verlaten. Twee jaar later volgden er nog twee solo-albums, waarna Barrett zich als een kluizenaar terugtrok in zijn huis in Cambridge.

De belangrijkste reden hiervoor was dat Barrett door overmatig LSD-gebruik ernstig paranoïde was geworden. Hij overleed vorig jaar op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes.