In het kader van hun nog steeds lopende Bigger Bang-tour, doen The Rolling Stones deze zomer ook een aantal festivals aan. Behalve het legendarische Glastonbury, want daaraan vraagt de band een gage van 1 miljoen pond.

Afsluiten op Glastonbury staat voor veel gelouterde artiesten nog steeds gelijk aan een jongensdroom, maar daar denken The Stones anders over. Ze willen in principe wel, maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan vast.

Koelkast

Reden voor Glastonbury-boeker Martin Elbourne om zijn wens om de oude rockers binnen te halen in de koelkast te zetten. Voor de BBC-radio verklaarde hij niet over een zondanig groot budget te beschikken.

Dit in tegenstelling tot het Engelse Isle Of Wight-festival en het Belgische Werchter. Zij wisten de band wel te strikken, de prijs die men daarvoor betaalde is echter niet bekend.

The Who

Voor de rest heeft Glastonbury niet te klagen, want Engeland’s meest prestigieuze popfestival heeft met onder andere Amy Winehouse, The Killers, Mika, Rufus Wainwright, The Who en The Chemical Brothers niets te klagen over de line-up.