Aankomend najaar is het al weer vier jaar geleden dat de briljante singer/songwriter een tragisch einde aan zijn leven maakte. Om deze artiest te herdenken verschijnt er rond zijn sterfdag een boek vol unieke foto’s.

Bij het grote publiek is Smith vooral bekend van de Oscar-nominatie die hij ontving voor Miss Misery. Hij won de prijs niet, maar omdat hij het nummer mocht spelen tijdens de uitreiking van de Oscars was zijn naam meteen gevestigd.

Of dit succes het goed deed bij de zwaarmoedige Smith is een raadsel, maar de albums die hij na zijn doorbraak mocht maken voor grote labels werden zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek.

Depressief

Helaas begon zijn verslaving aan alcohol en drugs steeds meer zijn tol te eisen en raakte de zanger vervolgens zwaar depressief. Op 21 oktober 2003 werd Elliott Smith dood gevonden in zijn huis, hij was om het leven gekomen door enkele messteken in zijn hart.

Vele speculaties doen de ronde over dit relaas, maar over het algemeen denkt men dat Smith dit bij zichzelf heeft gedaan.

Foto´s

Smith laat zijn fans zeven zeer goede albums na, waarvan de laatste, New Moon een verzameling bijzondere opnamen, onlangs verscheen. Ook bij het fotoboek zal een cd zitten, waarop vijf niet eerder verschenen akoestische nummers te horen zullen zijn. Het boek zelf bevat ruim 200 pagina’s vol unieke foto’s.

Bekijk en beluister hier een indrukwekkend mooie versie van Smith’s Waltz #2.