Later dit jaar verschijnt het nieuwe album van Interpol, maar dat was maandagavond niet veel van te merken, er kwamen maar drie nieuwe nummers voorbij. Interpol speelde vooral als vanouds: kil en zakelijk, maar vooral goed.

Bij zomaar een band had het publiek het niet gepikt als er een stelletje zoutzakken op het podium had gestaan, maar bij Interpol hoort het zo uitstralingloos spelen al jaren bij de act. Voor het oog viel dus niet zo heel veel te beleven. De in het pak gehesen band stond op een mooi uitgelicht podium niets meer en minder dan zijn ding te doen en dat deden ze zeer goed.

Label

Wat voor label je ook op Interpol wilt plakken, post-punk of new wave, de band weet als geen ander een duistere en sombere sfeer neer te zetten, die je vanaf de eerste toon bij je lurven grijpt en je niet meer loslaat. Rode draad van het unieke geluid van de New Yorkers is de basstem van zanger/gitarist Paul Banks.

De sterk aanwezige bas, de geniale drummer en een dikke laag gitaar doet de rest. Een ander groot verschil tussen Interpol en andere bands is het feit dat de nummers nergens uit de bocht vliegen. Alles is ingetogen en berekenend.

Strak keurslijf

Alleen in de toegift tijdens Stella geeft de band wat extra gas, voor de rest blijven de nummers in hun strakke keurslijf zitten of laat men juist het een en ander weg. Hierdoor ontstaan vaak tijdens de nummers momenten waarop alleen bas, zang of gitaar te horen is. Als een DJ bespeelt Interpol op deze manier de zaal, want als de rest van de band na verloop van tijd weer invalt levert dat goede reacties op uit de zaal.

Interpol is dus niet de meest gezellige band om live aan het werk te zien, maar wie de gedreven en bij vlagen geniaal uitgevoerde nummers verkiest boven een visueel spektakel heeft bij Interpol altijd waar voor zijn geld.

Na afloop was het publiek trouwens niet alleen enthousiast over de hoofdact van de avond, maar was er ook volop lof te horen voor voorprogramma Patrick Watson (een mix tussen Matthew Herbert en Jeff Buckley), een naam om dus in de gaten te houden.