AMSTERDAM - Rob de Nijs heeft Willeke Alberti gevraagd om samen met hem het nummer 'Gebroken' te zingen. Het liedje wordt de Nederlandstalige versie van het duet 'Les séparès' van de Franse chansonnier Julien Clerc.

"Het timbre van de zangeres met wie Julien dit nummer zingt, deed me denken aan mijn goede vriendin en vakgenote Willeke Alberti", zegt De Nijs dinsdag in De Telegraaf.

Als het duet met Alberti doorgaat, komt het staan op het nieuwe album van De Nijs, 'Chansons'. Voor de plaat heeft de zanger deze week al het liedje 'This melody' opgenomen met Clerc, die in Nederland was voor optredens in Carré. De twee besloten het lied in zowel het Nederlands als het Frans in te zingen. "En ik moet zeggen: Nederlands met Juliens Franse accent klinkt geweldig."

Franse liedjes

In totaal komen er drie of vier nummers van Clerc op het album van de Nijs te staan. De rest van de plaat bestaat uit andere favoriete Franse liedjes van de 64-jarige zanger, die sinds de jaren zestig actief is in de muziek. Hij scoorde hits als 'Dag zuster Usula' en 'Banger hart'.