AMSTERDAM - "Als artiest moet je jezelf elke keer weer uitvinden. Daarom doe ik zoveel verschillende dingen. En ik vind alles even leuk. Het allerbelangrijkste is dat ik er zelf lol in blijf houden." Dj Armin van Buuren (30) komt 17 mei met het vierde deel uit zijn albumreeks A State of Trance 2007.

Die avond viert hij ook - met bevriende artiesten - tijdens een optreden de 300e uitzending van zijn succesvolle radioshow A State of Trance.

Op de nieuwe cd zet Armin - de nummer 2 van de internationale DJ Top 100 - zijn concept voort: een cd met echte Armin-trance, en een cd met wat rustigere beats.

"Die is vrouwvriendelijker. Meer vocalen, meer melodie. Vrouwen vinden dat gewoon lekkerder. CD2 is sneller, harder. Dat is wat ik draai op festivals en in clubs en is ook meer mijn muziek. Ik ben een echte trancefan."

Radioshow

Zijn prijswinnende radioshow A State of Trance heeft inmiddels wereldwijd miljoenen luisteraars, zowel via radio als internet.

Een blik in zijn mailbox bewijst het bestaan van een trouwe en nog steeds groeiende schare fans, van Miami tot Kiev en van Groningen tot Kaapstad.

"Ik ben natuurlijk veel onderweg, maar ik maak dat programma gewoon op mijn laptop, in mijn onderbroek in de hotelkamer."

Dat 'veel onderweg' is nog zacht uitgedrukt: deze maand staat hij onder meer in Zürich, Newcastle, Tel Aviv, Londen, Bahrein en Marrakech.

Platen

In zijn show draait de dj/producer het nieuwste van het nieuwste en dat verklaart het succes, vindt hij.

"Gisteravond kreeg ik een plaat via het internet, morgen zit het in mijn programma en dan is die plaat overmorgen dus eigenlijk alweer oud."

Inmiddels heeft hij, met twee vrienden, zijn eigen platenmaatschappij - Armada. En steeds vaker probeert hij met zijn broer Eller zelf muziek te componeren en teksten te schrijven, in plaats van platen van anderen te gebruiken.

Bovendien is hij bezig een wereldtournee te plannen, die volgend voorjaar moet gaan starten.

Ahoy

Het allerleukste wat hij ooit deed was 11 november vorig jaar in Ahoy. "Omdat daar alles samenviel. Ik deed een set van 9,5 uur voor een compleet uitverkocht huis. Vrienden, fans, iedereen was er. Op zo'n optreden bepaalt het publiek wat je draait.

Ik heb vier koffers bij me en moet constant de mensen bespelen, de sfeer bepalen. Als het indut, moet ik ingrijpen en als het overkookt, moet ik even iets rustigs inlassen. Maar dat houdt het leuk."