AMSTERDAM - Gerard Joling ziet zichzelf in de toekomst wel samenwerken met Roxeanne Hazes. Dat vertelt hij vrijdag in De Telegraaf. De zanger presenteert momenteel het programma 'So you wannabe a popstar', waarin de dochter van André Hazes tot vorige week streed om een platencontract met andere BN'ers zonder zangervaring.

'Geer' was meteen onder de indruk van de stem van de 14-jarige Hazes. "Toen ik haar voor het eerst hoorde zingen, dacht ik al meteen: jij bent exact je vader", vertelt hij. "Qua zingen en qua doen en laten. Ze heeft die prachtige trilling haar stem, die André ook had."

Postuum duet

Voorlopig houdt de Topper het nog bij een postuum duet met de vader van Roxeanne. Voor de single 'Blijf bij mij', die vrijdag uitkomt, zijn de stemmen van Joling en de overleden volkszanger samengevoegd.

"Rox is nu natuurlijk ook nog maar 14 jaar, waardoor ze aan de regels van de Arbeidsinspectie is gebonden", beseft Joling. "Maar als ze een paar jaar verder is, wordt er al veel meer mogelijk. Als haar stem straks ook wat meer is ontwikkeld en ze iets meer durf krijgt, zie ik een samenwerking wel zitten."