AMSTERDAM - Edsilia Rombley is klaar voor de halve finale donderdag van het Eurovisie Songfestival. Lichamelijk is ze helemaal in topvorm.

"Ik ben fysiek sterk, heb veel gerepeteerd en iedere ochtend even getraind in de sportschool", vertelde de zangeres donderdag in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. "Ik heb ook heel gezond gegeten, veel vis."

Repetities

De repetities verliepen afgelopen week niet vlekkeloos. Met name de regie liet aanvankelijk te wensen over. "We waren in het begin helemaal niet blij met de regie", zegt de 29-jarige echtgenote van componist Tjeerd Oosterhuis.

Maar gelukkig voor Edsilia is regisseur Guus Verstraete meegereisd naar Helsinki. "Guus heeft precies aangegeven wat hij wilde en nu is het bijna zoals het moet zijn", vertelt ze.

Oranje jurk

Edsilia is verder 'erg blij' met haar kledingkeuze. De Amsterdamse zingt donderdag haar lied 'On top of the world' in een oranje jurk afgewerkt met gouden biezen en glitters. 'De jurk is sexy en simpel en past heel goed bij me', vertelt ze. 'En we hebben ook maar één outfit. Mochten we na vanavond doorgaan, dan doen we het zaterdag gewoon nog een keer in dit outfitje.'