Na tien jaar is vanaf 8 juni aanstaande eindelijk weer de muziek van de legendarische supergroep The Traveling Wilburys te vinden in de platenzaak.

De band onstond in 1988 als uniek samenwerkingsproject tussen Roy Orbison, George Harrison, Bob Dylan, Jeff Lynne en Tom Petty die gezamenlijk de studio induiken om een b-kantje van een single van George Harrison op te nemen.

Deze samenwerking bevalt zo goed, dat men besluit onder de naam The Traveling Wilburys een compleet album op te nemen. De plaat met titel Volume 1 krijgt zeer lovende kritieken en wordt geheel terecht met een Grammy beloond.

Twee jaar later volgt de opvolger met de titel Volume 3. Ook dit album is een groot succes. Intussen is echter wel Roy Orbison overleden, wat meteen resulteert in het einde van de band. Om onduidelijke reden besluit de platenmaatschappij op een gegeven moment om de albums niet meer te persen (het gerucht gaat dat Harrison hierachter zat), zodat de platen al snel nergens meer te koop zijn.

Vanaf 8 juni kunnen de fans de fantastische muziek van de Wilburys eindelijk weer kopen. En om dit te vieren pakt de platenmaatschappij groots uit. Onder de noemer The Traveling Wilburys Collection verschijnen er twee verschillende, bijzondere uitgaven. De 'gewone' versie bevat beide albums plus bonustracks en een dvd met een documentaire. De luxe, genummerde versie heeft daarnaast als extra een mooie, in linnen gebonden verpakking en een 40 pagina's tellend fotoboek.