AMSTERDAM - Er is goed nieuws voor de vele Prince-fans. De zanger heeft besloten om komende zomer maar liefst 21 keer op te treden in Groot-Brittannië, zo meldde hij vandaag in een persconferentie.

Video De kaarten voor deze Engelse shows gaan aanstaande vrijdag in verkoop. Deze bijzondere mini-tour, die de naam Earth Tour meekrijgt, begint spectaculair met zeven optredens in het spiksplinternieuwe O2-stadion in London.

Het nieuwe stadion is maar liefst twee keer zo groot als het Wembley-stadion.

Kans

De kans is klein dat Prince ook nog ons land aan zal doen, aangezien hij heeft verklaard dat deze 21 shows de enige zijn die hij dit jaar in Europa zal geven.

Prince maakte op de persconferentie ook bekend dat elke bezoeker een gratis cd krijgt en dat hij maar liefst 150 nummers heeft ingestudeerd voor de shows.

Uniek

Daarmee is de kans groot dat elk optreden uniek zal worden. Ook maakte de zanger bekend dat hij graag een duet zou willen doen met Amy Winehouse.

Hij is zo'n grote fan van haar nummer Love Is A Losing Game, dat hij deze dolgraag met de zangeres samen zou zingen in het Londense stadion.