LONDEN - De kaartjes voor het eerste concert van Barbra Streisand in dertien jaar in Londen waren binnen twintig minuten uitverkocht.

Het concert vindt deze zomer in de Engelse hoofdstad plaats. Wie hierbij aanwezig wilde zijn, moest flink in de buidel tasten, de tickets kostten tussen de honderdvijftig en zevenhonderd euro.

Vanwege de grote belangstelling heeft Streisand besloten een extra concert te geven. Waar en wanneer dat plaatsvindt, is niet bekend. Dat meldt de Britse televisiezender BBC.

Plankenkoorts

De 65-jarige zangeres onthult dat ze haar plankenkoorts heeft overwonnen."Als ik niet altijd zo nerveus was, had ik in mijn carrière veel vaker opgetreden", zegt ze.

"Ik vind het vreselijk, mijn hart gaat tekeer en ik begin te zweten. De angst neemt het over." Maar ze kijkt ontzettend uit naar haar Europese toer.

Oscar

Streisand nam meer dan zestig albums op en won als actrice twee keer een Oscar. Ze nam in 2001 afscheid als zangeres met haar 'Timeless Tour'.

Naast Londen doet ze met haar Europese tour ook Dublin, Wenen, Parijs en Nice aan. Met haar 58-koppige orkest brengt zij nummers als 'The way we were' en 'People' en 'Don't rain on my parade'.