Eerder deze week hadden we een recensie van het nieuwe album van Patti Smith, die haar favoriete nummers covert. The Hot Stewards doen iets soortgelijks, alleen dan met nummers van Rick Astley en Wham.

De uit Nederland afkomstige Hot Stewards bewerken op knappe wijze maar liefst 11 nummers uit de jaren tachtig en dat op een manier dat ze weer hip en fris klinken.

De vergelijking met een band als Me First And The Gimme Gimmes ligt voor de hand, ook zij maken van nummers die eigenlijk niet kunnen een zeer acceptabele rockversie. Maar waar deze band voor rechttoe rechtaan punk kiezen, is het geluid van The Hot Stewards veel diverser.

Grunts

Zo hoor je in Rick Astley's Never Gonna Give You Up zowel een vrolijk indiegitaartje als een paar zware grunts. En zo heeft ieder nummer een knap arrangement meegekregen.

Stel dat de gecoverde nummers niet door en door bekend zouden zijn, dan zouden de Hot Stewards zowaar op dezelfde hoop zijn gegooid met bands als bijvoorbeeld The Automatic. Vooral de combinatie van meezingers en een schreeuwerige tweede stem doet denken aan deze succesvolle band.

Lol

Je kunt natuurlijk ook denken aan het Nederlandse The Spirit That Guides Us, aangezien The Hot Stewards voor een gedeelte uit leden van deze band bestaat. Ook Campsite en Jetsetready leverden bandleden aan The Hot Stewards. Het is dus duidelijk dat dit project vooral voor de lol is ontstaan en dat is goed te horen ook.

Alleen het laatste nummer, Don Henley's Boys Of Summer, is wat minder, maar de rest werkt zeer aanstekelijk en vrolijk. De luisteraar rest dan ook niets anders dan het volume van de stereo vol open te gooien en uit volle borst mee te zingen.

Op de MySpace van de band zijn een aantal nummers te horen en kun je bij de tourdata kijken wanneer de band in de buurt speelt.