De muziekfilm van 2007 gaat natuurlijk de film worden die de Nederlander Anton Corbijn maakte over de laatste dagen van Ian Curtis, de zanger van Joy Division.

De verwachting is dat de film de katalysator zal zijn achter een heuse Joy Division-hype die dit jaar ongetwijfeld zal losbarsten. Het geluid van de legendarische band klinkt anno 2007 overduidelijk door bij bands als bijvoorbeeld de Editors en Interpol. Daarnaast speelden zowel The Killers als LCD Soundsystem, om er maar een paar te noemen, bij hun laatste bezoek aan Nederland een nummer van Joy Division in hun set.

Het nummer dat The Killers speelden, zal ook te beluisteren zijn op de soundtrack van Control, die de titel Out Of Control zal meekrijgen. De exacte details zijn nog niet bekend, maar andere bijdragen zijn onder andere van U2 en The Doves.

De rest van de tracklist is een belangrijk onderwerp voor speculaties, waarbij bijvoorbeeld de namen van The Cure, Bauhaus, David Bowie, Iggy Pop en Depeche Mode zijn gevallen. Ook zullen de mannen van New Order, de band die na de dood van Curtis voortkwam uit Joy Division, enkele klassiekers opnieuw opnemen. In de film zullen ook de nodige bekende artiesten als Bono en Depeche Mode te zien zijn, maar om deze te kunnen zien, moeten we nog even geduld hebben. Control draait pas vanaf 4 oktober in de Nederlandse bioscopen.