AMSTERDAM - De Gym Class Heroes is de eerste internationale act die optreedt tijdens een showcase die mede is georganiseerd door internetplatform Hyves. Op 9 mei treedt de Amerikaanse hiphopformatie op een geheime locatie in Amsterdam op.

Vrijkaarten zijn beschikbaar voor leden van het virtuele vriendennetwerk die de band toevoegen als vriend en een krabbel voor ze achterlaten. De Hyvers met de leukste bericht krijgen gratis entree.

Hyves

De oprichter van Hyves, Raymond Spanjar, noemt de showcase een mijlpaal in de historie van Hyves. "Een exclusief concert met de Gym Class Heroes die al weken met het nummer 'Cupid's chokehold' de eerste positie bekleden in de Verenigde Staten is natuurlijk fantastisch."

Fans

Ook de band is erg enthousiast over de samenwerking met het netwerk. "De promotie via internet is erg belangrijk voor ons, we komen nu op zoveel plekken. We kunnen niet wachten tot we in Amsterdam zijn en onze fans kunnen ontmoeten", zegt de zanger van de band, Travis McCoy.

Ook in Nederland doen de Gym Class Heroes het goed. Het nummer staat al dertien weken in de Nederlandse Top 40. Het is afkomstig van het album 'As cruel as school children'.