AMSTERDAM - Het bijwonen van een concert van Barbra Streisand is geen goedkope aangelegenheid. De zangeres rekent ruim zevenhonderd euro per kaartje voor een concert dat zij deze zomer geeft in Londen.

Bekijk video

De goedkoopste plaatsen in de top van de O2 Arena zijn honderdvijftig euro. De duurste kaarten voor een concert van The Rolling Stones kosten 'slechts' 220 euro.

Een woordvoerder van de Amerikaanse zangeres vindt het logisch dat ze exorbitante prijzen vraagt voor de toegang tot een concert. "Het bijwonen van een concert van Streisand is een gedenkwaardige gelegenheid die op één lijn staat met een show van Sinatra of Elvis."

Goede doel

De diva nam in 2001 afscheid als zangeres met haar 'Timeless Tour'. Vorig jaar besloot ze weer te gaan toeren om geld in te zamelen voor het goede doel. Een deel van de opbrengsten van de show die haar naar Europa brengt gaat naar de Barbra Streisand Foundation, dat onder anderen kansarme jongeren ondersteunt.

De 65-jarige zangeres kijkt uit naar de Europese toer waarmee ze naast Londen ook Wenen, Parijs, Nice en Dublin aandoet. "Ik kan haast niet wachten om kennis te maken met alle verschillende culturen in Europa", vertelt ze op haar website.

De diva wordt tijdens de show begeleid door een 58-koppig orkest en is van plan om hits als 'The way we were', 'People' en 'Don't rain on my parade' ten gehore te brengen.

Actrice

Streisand nam meer dan zestig albums op. Als actrice won ze twee keer een Oscar, zes keer een Emmy Award en elf keer een Golden Globe. In 2004 was ze voor het laatst te zien in een film, de komedie 'Meet the Fockers'. Ze was daarin de echtgenote van Dustin Hoffman en de moeder van Ben Stiller.