Zo'n twee jaar brak de Canadese Michael Buble ook in Nederland volledig door met het album 'It's Time'. Net als zijn gelijknamige debuut was het album een zeer slimme en vakkundige mix van standarts en classics.

(Reprise/Warner)

Met het ongelooflijke gemak waarmee Buble de songs leek te zingen bleek een nieuwe grote ster geboren. Hij bevestigd zijn status met zijn nieuwe album 'Call Me Irresponsable'.

Chemie

Natuurlijk draait in de muziek alles om chemie. En bij Michael Buble is het zonder twijfel de chemie tussen hem en top producer David Foster (tevens afkomstig uit Canada en veelvoudig Grammy winnaar). Buble had reeds in eigen beheer een aantal albums uitgebracht toen hij vlak na de eeuwwisseling Foster tegenkwam. Met nieuwe songs op zak werd een grootse platendeal met het Reprise label daarna snel gescoord. Opvallend genoeg ook het label waarop good old Frank Sinatra zijn allergrootste successen scoorde.

Voor het eerste album sinds hun samenwerking kozen ze voor een groots big band geluid. De slimme mix van classics (lees:standarts) en songs uit de jaren 70 en 80, in een vette big band sound gegoten, bleken eerst in het thuisland maar ook al snel in Amerika miljoenen mensen aan te spreken.

It's Time

Met zijn tweede album 'It's Time' ging ook de rest van de wereld overstag. Het album, volgens hetzelfde procedé als de eersteling slim en vakkkundig in elkaar gezet, stond ook in Nederland al snel bovenaan de albumlijsten. Het Europese publiek was door het Robbie Williams 'Swing When You're Winning' album, vlak daarvoor uitgebracht, helemaal in de stemming gebracht. Ook de optredens die Buble ten lande gaf bleken een sterk staaltje vakmanschap.

Call Me Irresponsible

Voor het nieuwe album hebben Foster en Buble de zaken niet wezenlijk anders aangepakt. Het geheel klinkt alleen nog pakkender en uitgebalanceerder. En voor diegenen die twijfelden aan de geloofwaardigheid van Buble als crooner. Wel….dat zal met het beluisteren van dit album absoluut verdwijnen. Buble klinkt namelijk gerijpt, dieper en beter dan ooit.

Luister naar de geweldige versie van Leonard Cohen's 'I'm Your Man', sowieso naar het geweldige arrangement, en laat je overtuigen. Alle songs van dit album klinken weer prima gekozen, de arrangementen zijn vakkundig en sfeervol, en de balans is optimaal. En dat de man ook zelf mooie liedjes kan schrijven bewijzen de fraaie ballade 'Lost' (wat hij samen met Jann Arden schreef) en het poppy 'Everything'.

Zoals op het vorige album het zelf geschreven 'Home' ook gelijk een klassieker bleek. Buble overtreft zichzelf en verrast zijn publiek met een prima opvolger van de millionseller 'It's Time'. Een onverwacht genoegen.