In het kader van de grootscheepse voorbereidingen rond The Hague Jazz, brengt de succesvolle Nederlandse formatie Room Eleven op 4 mei een kort bezoek aan Den Haag.

Om 16.00 uur zullen drie leden van Room Eleven, waaronder zangeres Janne Schra, een half uur durend unplugged concert in platenwinkel Plato geven, waarna er tijd is om met fans te praten en cd's te signeren.

Room 11

Room Eleven is in korte tijd doorgebroken. Het album Six White Russians And A Pink Pussycat prijkt al circa een half jaar onafgebroken in de album top 100. De band behoort tot een nieuwe generatie van Nederlandse groepen, die op een geheel eigen wijze jazz, pop en funky salsa combineren.

The Hague Jazz presenteert een uitvoerig overzicht van deze groepen (Monsieur Dubois, State of Monc, the Jazzinvaders, !RyThem), waarvan Room Eleven momenteel het populairste is. De status van Room Eleven is een indicatie dat jazz de nieuwe pop is.

The Hague Jazz

The Hague Jazz vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Het festival is uitgegroeid tot een evenement van internationale allure. Dit jaar zijn er twaalf podia waarop jazz, soul, funk, blues, Latin Jazz, bossa nova, jazzdance en gospel worden gepresenteerd door circa negentig verschillende artiesten en formaties.