AMSTERDAM - De Britse band Arctic Monkeys stevent af op een hoogtepunt: de band staat dit weekeinde met achttien liedjes in de Britse Top 200.

"Je moet terug naar de hoogtijdagen van The Beatles om dat te evenaren", zegt een woordvoerder van het muziekbedrijf HMV, de grootse verkoper van cd's en dvd's in Groot-Brittannië, tegen de BBC.

Downloads

Het enorme aantal liedjes van één band in de lijst is te danken aan de downloads op internet, die ook worden meegerekend in de officiële hitlijsten.

Het tweede album van Arctic Monkeys, 'Favourite worst nightmare', kwam deze week uit. Naar verwachting komen twaalf nummers van het album zondag in de hitlijst terecht.

Omdat de nieuwe plaat de belangstelling voor het vorige album van de band heeft aangewakkerd, komen ook van dat album, 'Whatever people say I am, that's what I'm not', zes nummers in de hitlijst.

Brianstorm

Arctic Monkeys brak in 2005 door met de debuutsingle 'I bet you look good on the dancefloor'. De eerste single van het nieuwe album, 'Brianstorm', staat nu op de tweede plaats in de hitlijst.

Pinkpop

De band staat op 27 mei in popzaal Tivoli in Utrecht en is in het pinksterweekeinde te zien op Pinkpop.