De Friese band Monstertux heeft met ruim een derde van alle publieksstemmen de Dommelsch Independent Music Award 2007 gewonnen. Woensdagavond is in de Amsterdamse Sugar Factory de uitslag bekend gemaakt van de jaarlijkse verkiezing van Dommelsch Locals Only!

Monstertux krijgt een intensieve tournee aangeboden langs zeven zomerfestivals en twintig optredens in de belangrijkste poppodia van Nederland in het najaar. Ook de Utrechtse formatie Cool Jimmy en het Amsterdamse Monokino waren in staat de gunst van het publiek te verwerven. In totaal kwamen er bijna 4000 geldige stemmen binnen.

Singer- songwriter Leine uit Amsterdam, William Wixley uit Zeist/Capelle a/d IJssel en het Limburgse SAT2D kregen de voorkeur van de jury. De jury-leden beoordeelden alle 28 genomineerde bands op kwaliteit en originaliteit van de muziek, de live performance en de potentie om door te breken.

Dauwpop

Naast winnaar Monstertux mogen ook de andere vijf verkozen bands meetouren bij een flink aantal van alle optredens. De eerste etappe van Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS is tijdens Dauwpop 2007 in Hellendoorn op Hemelvaartsdag donderdag 17 mei en op vrijdag 25 mei zijn alle groepen gratis te zien in 013 Tilburg.

Zaterdag 26 mei spelen de zes uitverkozen Local Heroes van 2007 tijdens het Fries Straatfestival in Leeuwarden. Andere festivals en podia waar Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS passeert zijn bijvoorbeeld Torenpop Amersfoort, Effenaar Eindhoven, Patronaat Haarlem en Tivoli Utrecht.