AMSTERDAM - De Dolly Dots zijn binnenkort niet alleen live te horen, maar ook op een nieuwe cd. Van de reünieconcerten in mei worden opnamen gemaakt, die later dit jaar worden uitgebracht.

De 'meidengroep' heeft dinsdag op haar website bekendgemaakt dat daarvoor een deal is gesloten met platenlabel Warner.

De concerten vinden plaats op 25, 26 en 27 mei in Ahoy Rotterdam. Eind juni brengt Warner de optredens dan uit via internet en mobiele platformen. In oktober komt vervolgens de 'Ultieme Dolly Dots Box-Set' uit, die naast het reünieconcert en een verzamelaar met de grootse hits, nooit eerder uitgebracht videomateriaal bevat.

Boys

In januari maakten de Dolly Dots hun reünie wereldkundig, waarna acht uitverkochte optredens tijdens De Vrienden van Amstel Live volgden. Angela Groothuizen, Patty Zomer, Ria Brieffies, Esther Oosterbeek, Angela Kramers en Anita Heilker scoorden 25 top 40-hits met liedjes als 'Boys', 'She's a liar' en de nummer 1-hit 'Love me just a little bit more'.

Gasten

Inmiddels zijn op internet de geruchten op gang gekomen over welke speciale gasten er tijdens de concerten acte de présence zullen geven.

Zo worden de namen genoemd van Mike Starink, Leco van Zadelhoff, Maik de Boer en Danny Rook. De organisator van de concerten wilde hun betrokkenheid ontkennen noch bevestigen.