AMSTERDAM - Het eendaagse reggaefestival Two Sevens Splash vindt dit jaar wederom plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Vorig jaar maakte het evenement een zonnig uitstapje naar het Westerpark in de hoofdstad, maar voor de twaalfde editie keert organisator Mojo Concerts op 8 juli weer terug naar de vertrouwde plek.

Op het programma staan ook ditmaal weer bekende namen, bleek dinsdag. Zo komt Stephen Marley, de tweede zoon van Bob Marley, naar Amsterdam. Hij treedt voor het eerst op als soloartiest en bracht begin dit jaar het album 'Mind Control' uit.

Volgens Mojo heeft de Marley-telg een grote kans om de Reggae Grammy Award te winnen.

Tanya Stephens

Ook Tanya Stephens is van de partij. Zij brak begin jaren negentig door met het nummer 'Big Things a Gwaan'. Later scoorde ze met 'It's a Pity' zelfs een wereldwijde reggaehit. Haar laatste album 'Rebelution' verscheen vorig jaar en werd wederom goed ontvangen, aldus Mojo.

Festivalmarkt

Andere artiesten die tijdens het festival op het podium staan, zijn Sizzla, Steel Pulse en Beenie Man. Behalve de live-optredens kunnen bezoekers weer terecht op de nabijgelegen festivalmarkt. De voorverkoop begint zaterdag.