Sly & the Family Stone was vanaf de laat jaren 60 de eerste band die soul, r&b, jazz, funk, rock en psychedelica tot een ideale mix wisten om te bouwen en daar een legendarische en erg invloedrijke catalogus mee op bouwden.

De eerste 7 albums zijn nu geremastered met extra tracks uit en dus tijd voor een hernieuwde kennismaking. 'Stand' is hun vierde album en eerste grote meesterwerk.

Stand!

Reeds bij het beluisteren van de geweldige albumopener en titeltrack vloeit de Sly & the Family Stone sound je aderen binnen. Zo relaxed als de track begint zo heftig funkend knalt de track plotseling om in een super outro. Het gehele album heeft van die geweldige verrassingen in petto.

Geweldige songs als 'Everyday People' en 'I Want To Take You Higher' en het geweldige eerder genoemde titelnummer schitteren in hun klasse. Tijdloze classics en nog immer zo dynamisch en opwindend. Daarnaast kent het album tracks als 'Don't Call Me Nigger, Whitey) (een raciale knaller die in de jaren 80/90 nog eens erg goed werd over gedaan door Jane's Addiction voorman Perry Farell en rapper Ice T) en 'Sex Machine', met die geweldige doorgierende wahwah en talkbox gitaar, die klinken als ijzersterk uitgebouwde funkjams.

Sly's componeerkunst is tot de allergrootste hoogte gestegen en de band klinkt hechter en funkier dan ooit. Het album bleek niet alleen de pers maar ook het publiek optimaal aan te spreken en verkocht als warme broodjes. Optimale funk klassieker.

Extra's : 'Stand','I Want To Take You Higher' en 'You Can Make It If You Try' allen in een single versie. Daarnaast het fraaie, nooit uitgebrachte 'Soul Clappin' en de instrumental 'My Brain (Zig-Zag)'.