Gisteren, zondagavond 22 april, waren The Scissor Sisters dan eindelijk weer in Nederland om een concert te geven. In de Heineken Music Hall te Amsterdam speelden ze een zeer aanstekelijke mix van songs van hun beide albums. Het publiek haakte er gretig op in en had een fantastische avond.

Bekijk video

Voor de eerste keer na het zeer succesvolle optreden op Lowlands was de band terug op Nederlandse bodem. Vooral ook door het enorme succes van de single ‘I Don’t Feel Like Dancing’ was het optreden binnen 4 uur reeds uitverkocht. Een enorm succes ook wat de band totaal niet had verwacht.

Uitverkocht

Babydaddy vertelde ons vlak voor het concert dat de HMH show de snelst uitverkochte show was van het Europese vaste land (red. dat de shows In Engeland snel uitverkochten was te verwachten. Hun populariteit kent daar echt geen grenzen)

De band besloot er dus vet voor te gaan. Het geluid werd bij de eerste songs nog wat bijgesteld maar klonk daarna prima. En de immer dynamische Jake Shears ging vanaf het begin als een speer. Ongelooflijk om te zien hoe hij, vaak samen met zangeres Ana, het publiek erbij betrekt en enthousiasmeert. Daarnaast klonken beiden ook qua zang prima.

Voorrang

De set was opgebouwd uit songs van hun beide albums waarbij de meer dansbare songs voorrang kregen. Songs als ‘Kiss You Off’,’Filty/Gorgeous’ en natuurlijk ook ’Comfortably Numb’ kregen de zaal volledig plat.

Toen de band na ruim een uur het podium verliet liet het publiek zich niet onbetuigd en al snel was de band ijzersterk terug met ‘Take Your Mama Out’, ondertussen een onbetwiste live klassieker van de New Yorkse band. Met ‘I Don’t Feel Like Dancing’ werd uiteindelijk het dak van de HMH af geblazen. En zoals altijd verlieten de Scissors ons achter na een lekker vette versie van het aanstekelijke ‘Music Is The Victim.

Veranderingen

Het is goed om te zien dat de band duidelijke veranderingen heeft aangebracht sinds ze de songs vorig jaar zomer voor het eerst op Lowlands live lieten horen. De grapjes tussendoor waren nu vers en klonken veel spontaner dan toen. De band is tevens flink gegroeid en hun songs worden wat vetter neergezet. Het samensmelten van dans en rock werkt daardoor nog beter.

Pinkpop en Westerpark

Kortom : Scissor Sisters is klaar voor de volgende 2 optredens die ze hier komen geven. Eerst natuurlijk Pinkpop (wat Babydaddy natuurlijk weer een heel interessante naam vond…) en dan ook op 4 juli het concert in het Westerpark in Amsterdam. Vooral die laatste is volgens mijn bescheiden mening helemaal het feest wat je deze zomer niet wilt missen.