Sly & the Family Stone was vanaf de late jaren 60 de eerste band die soul, r&b, jazz, funk, rock en psychedelica tot een ideale mix wisten om te bouwen en daar een legendarische en erg invloedrijke catalogus mee op bouwden. De eerste 7 albums zijn nu geremastered met extra tracks en dus tijd voor een hernieuwde kennismaking. ‘Life’ was hun derde album.

De hitsingle ‘Dance To The Music’, het gelijknamige album en hun live optredens betekenden dat een groter publiek de band leerde kennen. Dat kwam goed uit voor hun snelle opvolger (toen kon een band nog gewoon 2x per jaar met succes een album uitbrengen) ‘Life’. Het album kende namelijk geen echte hitsingle en moest het zodoende op kracht van albumtracks doen.

Gelukkig zag het album de grote progressie in songschrijven van Sly Stone en bleek het album een prima verkoop te genereren. De songs zijn strakker en de rhythm sectie nog opwindender, en wat wil je als je Larry Graham op bas en Greg Errico op drums hebt.

De volle glorie van de band klinkt door in twaalf uitstekende songs die het midden tussen funk dance en funk pop houden. Vooral in het fraaie titelnummer (de eerste single, die dus geen grote hit werd), albumopener ‘Dynamite’ en songs als ‘M’Lady’ en ‘Fun’ klinkt die magische Sly & The Family sound door. De band heeft zijn vorm gevonden en zal deze alleen nog maar kunnen perfectioneren.

Extra’s : ‘Dynamite’ in single version. De niet eerder uitgebrachte ‘Seven More Days’,’Pressure’ en instrumental ‘Sorrow’ als lekkere extra tracks.