AMSTERDAM - De Volendammers Nick & Simon gaan volgende maand in Suriname optreden. Met het nummer 'Steeds weer' bestormden de heren onverwachts de hitlijsten van het land. Ook treden ze op in Curaçao.

"We waren erg verrast, we hoorden tijdens een concert van Jan Smit dat 'Steeds weer' op één stond in Suriname. We zijn meteen op internet gaan kijken of het waar was, en toen is het balletje gaan rollen", zegt de manager van het duo.

Tijdens het verblijf in Suriname en Curaçao, waar meerdere optredens worden gegeven, worden ook opnamen gemaakt voor de realitysoap rond de zangers die vanaf september wordt uitgezonden bij de Tros.

Malaga

De heren zijn het reizen inmiddels wel gewend. Ze zijn net terug uit het Spaanse Malaga, waar ze een reclamespot opnamen voor de zomercollectie Jan Smit van winkelketen C&A. Verder werken ze aan hun tweede album, dat in de nazomer uitkomt.

De 23-jarige Nick Schilder en de 22-jarige Simon Keizer zijn de laatste maanden overladen met prijzen. Zo wonnen ze een Originele Rembrandt voor hun debuutalbum Nick & Simon, dat de gouden status bereikte, en mochten ze een Zilveren Harp, een prijs voor aanstormend talent, in ontvangst nemen.