Begin juli is er alweer de zevende editie van het 5 days off-festival. In deze vijf dagen kan de festivalganger zeer precies op de hoogte stellen van wat er in is in de hedendaagse wereld van de dansmuziek.

Eerder was al bekend gemaakt dat het Franse duo Daft Punk het festival opent in de Heineken Music Hall. Zij zullen deze avond worden bijgestaan door de hippe nieuwe acts Kavinsky en SebastiAn. De achtereenvolgende dagen van 5 days off vinden plaats in de binnenstad van Amsterdam, waar in onder andere Paradiso en de Melkweg iedere avond een andere tak van elektronische muziek in de schijnwerpers staat.

De eerst bekend gemaakte namen zijn ook dit jaar weer veelbelovend: zo is er grime (het rauwe Engelse antwoord op hiphop) van Dizzee Rascal, discopunk van !!!, de minimale techno van Richie Hawtin en een dj-set van Pendulum, de huidige koningen van de drum 'n bass.

Echt bijzonder is de aankondiging van Brain Placement: 7 incehs of Fury, een show waarin draaitafelkunstenaars DJ Shadow en Cut Chemist laten zien wat er allemaal mogelijk is met een bak singles en een paar draaitafels.

En dan is er ook nog het live-debuut van Trentemøller, die onlangs de overstap van DJ naar live-artiest maakte. Als we even afgaan op zijn prachtige debuutalbum, The Last Resort, dan gaat dat helemaal goed komen.

5 days off is van 4 tot en met 8 juli in Amsterdam. Vanaf aanstaande zaterdag gaan de passe-partouts in de voorverkoop. Losse kaarten zijn te verkrijgen vanaf begin mei. Op dat moment zal ook het complete programma bekend zijn. Namen die nu in het geruchtencircuit rondgaan zijn onder andere de Braziliaanse hype Bonde do Role en superster in wording Uffie.