Het gaat op dit moment zeer goed in Amerika met Kraak & Smaak. Het uit Leiden afkomstige duo staat op vrijdag 27 april op Coachella, het grootste popfestival van de Verenigde Staten.

De band is net teruggekeerd van een succesvolle tournee, waar ze vrijwel overal in uitverkochte zalen stonden. Kraak & Smaak speelde onder meer op SXSW in Austin en de Winter Music Conference in Miami en deed in Los Angeles een show in een bomvol El Rey theater, ondersteund door het radiostation KCRW. Daarnaast was er een live optreden op nationale televisie, naast acts als Razorlight & The Fratellis.

Na het succesvolle debuutalbum Boogie Angst staat Kraak & Smaak op het punt om The Remix Sessions te releasen. The Remix Sessions is een collectie van remixes die laatste jaren gemaakt zijn. Nummers van beide albums zijn opgepakt door diverse Amerikaanse TV shows en films, waardoor de band aan een geheel nieuw publiek over de gehele wereld gepresenteerd kon worden. Zo was de muziek van Kraak & Smaak onder andere te horen onder Grey's Anatomy, Men In Trees, The L Word en de Nederlandse speelfilm Ik Omhels je met Duizend Armen.

"Het lijkt wel een doorbraak voor ons", verteld Mark Kneppers van Kraak & Smaak. "We realiseerden ons niet hoeveel we aan het werk waren, maar ineens hadden we meer dan genoeg materiaal voor een dubbelalbum van onze remixes. We hebben remixes gemaakt met geweldige artiesten, waaronder Richard Dorfmeister, Jamiroquai, Mark Rae, Max Sedgley en Fort Knox Five, allemaal op het remix-album te vinden. Evenals het werken aan de remixen hebben we er goed op gelet het een combinatie te maken van een goed luisteralbum met CD 1 (Smaak) en op CD 2 (Kraak) een meer uptempo floorfiller."

Kraak & Smaak - The Remix Sessions ligt op 8 mei in de winkel.