AMSTERDAM - Bon Jovi heeft zich voor het nieuwe album 'Lost highway' laten inspireren door Nashville, de hoofdstad van de countrymuziek in de Amerikaans staat Tennessee. Eerder gingen al geruchten dat het album een countryalbum zou worden, maar zanger Jon Bon Jovi ontkent dat.

"De scheiding tussen nieuwe country- en volwassen popmuziek is soms erg klein", zegt hij tegen muziekblad Billboard. Het was dus niet moeilijk om die sprong te maken. Maar echte country hebben we niet geprobeerd te maken, dat moet je in zijn waarde laten."

Grammy

De band uit New Jersey schreef vorig jaar geschiedenis met het nummer 'Who says you can't go home', dat op nummer één terechtkwam in de Billboards Hot Country Songs chart. Dat is een opvallende positie voor een band die eigenlijk rockmuziek maakt. Bovendien werden de bandleden ervoor beloond met een Grammy Award, een prijs die ze nooit eerder wonnen.

Persoonlijk

Nashville, waar de band vaak is geweest, en zangers als Keith Urban en Gary Allen hebben de band ertoe gezet weer 'verhalen te vertellen' met hun muziek, zegt Bon Jovi. En zo geschiedde.

Op het album staat het nummer 'Whole lot of leavin', dat gaat over de pijnlijke scheidingen van gitarist Richie Sambora en toetsenist Dave Bryan. Het liedje is representatief voor hoe persoonlijk de band zijn muziek weer wil laten klinken, zegt Bon Jovi.

Verder zijn er op de plaat duetten te vinden met countrysterren LeAnn Rimes en Big & Rich en de titelsong voor de film 'Wild hogs', met John Travolta. 'Lost highway' komt op 19 juni uit.