Een van de meest onderschatte bands van de jaren negentig is bezig met een comeback. Na een stilte van bijna 10 jaar keert Buffalo Tom weer terug met een nieuw album.

Op 10 juli verschijnt het album met de titel Three Easy Pieces, dat een nieuwe stap in de carriere van de band moet gaan betekenen. Echt uit elkaar was het drietal niet, maar de laatste jaren deed de band niet veel meer dan een handvol optredens geven. Totdat het vorig jaar opeens begon te kriebelen bij zanger Bill Janovitz met dus een album als resultaat.

Gezamelijk

Een groot verschil met de voorgaande platen is het feit dat de band dit keer gezamenlijk aan de nummers heeft gewerkt. In het verleden werkte de bandleden het liefst zelfstandig om vervolgens op het laatste moment alles samen te voegen.

Volgens Janovitz klinken de nieuwe nummers vooral als Buffalo Tom, maar zijn er ook een aantal nieuwe dingen te horen, zoals een prominente plek voor de piano en trompet. De grootste inspiratiebronnen voor dit album was vooral de muziek van Nick Cave en Leonard Cohen.

Tournee

Bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk een tournee, maar echt uitgebreid zal die niet zijn. Janovitz heeft de liefde voor optredens verloren tijdens hun laatste tour als voorprogramma van de Goo Goo Dolls, die destijds erg populair waren: "Daar stond ik dan op het podium, voor vijftienjarige, verveeld kijkende meisjes, terwijl ik liever bij mijn hoogzwangere vrouw wilde zijn."

Om het geheugen op te frissen, kun je hier de video van Taillights Fade, de grootste hit van de band bekijken: www.youtube.com/watch?v=kQVomwDEzFM