AMSTERDAM - Met zeven concerten in evenzoveel steden verspreid over de hele wereld belooft Live Earth op 7 juli een gigantisch spektakel te worden om klimaatverandering bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

In Londen zullen op die dag acts als Madonna, the Beastie Boys, the Black Eyed Peas, Keane en the Red Hot Chili Peppers in het Wembley stadion optreden.

Andere concerten vinden plaats in Shanghai, Johannesburg, Sydney, Tokyo en Rio de Janeiro. Waar het Amerikaanse concert precies zal plaatsvinden en wie daar acte de présence zullen geven wordt later bekendgemaakt.

Antarctica

Er staat op de bewuste dag ook het een en ander te gebeuren op Antarctica, zo maakte de organisatie bekend. Daarmee zal Live Earth op de zevende dag van de zevende maand van het jaar 2007, alle zeven continenten beslaan.

De concerten, die wereldwijd door 120 televisiestations worden uitgezonden, zullen mogelijk door twee miljard toeschouwers bekeken worden.

Klimaatcampagne

De concerten vormen de aftrap van een nieuwe internationale klimaatcampagne onder de naam Save Our Selves. De opbrengsten van de concerten zullen ten goede komen aan de stichting 'Alliance for Climate Protection', die geleid wordt door voormalig vice-president van de VS Al Gore.