De triomftocht van de Editors begon ooit in de kleine zaal van Paradiso, maar ook toen al was het afgeladen vol. Sindsdien is het Britse viertal een van de meest populaire gitaarbands in Nederland. Daarom is het erg goed nieuws dat de band op 6 juni weer in ons land te zien is.

Rond die tijd verschijnt ook het nieuwe album van de band dat de opvolger zal worden van het zeer succesvolle debuut The Back Room. Een titel is tot op heden nog niet bekend, maar er zijn al wel enkele songtitels bekend gemaakt, waaronder Smokers Outside The Hospital Doors en When Anger Shows. Deze nummers zullen ongetwijfeld tijdens het dit weekend aangekondigde concert in de Amsterdamse Melkweg te horen zijn.

Vrolijker

Volgens gitarist Chris Urbanowicz zijn de nummers een stuk vrolijker dan op het eerste album. Dit omdat de bandleden door het succes domweg een stuk lekkerder in hun vel zitten. We zijn er benieuwd hoe dat uit zal pakken, want wat het eerste album zo goed maakte waren de duistere songs die veel weg hadden van die van Joy Division.

Toch is er geen enkele reden om te twijfelen aan de kwaliteit van het komende album, dit is onder meer af te leiden aan het feit dat de productie in handen is van Jacknife Lee, die eerder verantwoordelijk was voor de laatste albums van U2, Snow Patrol en Bloc Party.

De voorverkoop van het concert begint aanstaande woensdag 11 april.